A 2003-ban alapított és azóta havi rendszerességgel megjelenő Magyar Turista bemutatja a Kárpát-medence turisztikai látnivalóit, a térségben található műemlékeket, várakat kastélyokat és azok romjait, természetesen történelmi  hátterükkel, összefüggéseikkel együtt, kiegészítve azokat az aktuális, a felkeresésükhöz szükséges információkkal (pl. megközelíthetőség, nyitva tartás, belépődíj, stb.). A folyóirat feldolgozza Magyarország és a szomszédos országok azon természeti látnivalóit (nemzeti parkok, tájvédelmi körezetek, barlangok, stb.), turisztikai szempontból fontos tájegységeit, amelyek már ismertek a kirándulók és túrázók előtt, vagy épp kevésbé ismertek az ország- és világjárók köreiben, ám azok felkeresésre érdemesek. Ilyenek lehetnek például a különféle, csak gyalog vagy kerékpárral megközelíthető kilátópontok, turistaházak, tanösvények.

A Magyar Turista minden hónapban programajánlatot ad olvasóinak az aktuális kerékpáros-, gyalogos és vízi teljesítménytúrákból, a terepfutóversebnyekből és természetesen a nem kihívás jellegű, szervezett nyílt túrákból. Szerkesztőségünk tudatosan törekszik arra, hogy kölcsönös együttműködést alakítson ki a magyarországi természetjáró-, természetbarát-, kerékpáros-, és tájfutó szervezetekkel annak érdekében, hogy a Magyar Turista valóban azok lapja legyen, akik életformájához szorosan hozzátartozik a természethez kapcsolódó sportolás, a teljesítménytúrázás, a mozgás. Ennek érdekében, ha nem is rendszeresen, de bemutatunk egy-egy természetjáró és/vagy sportszervezetet, illetve rendszeresen beszámolunk az azok által megrendezett túrákról, versenyekről.

 

Megjelenés:     - havonta, minden hónap első hetében

Terjesztés:       - Lapker/Hírker elosztóhálózatán keresztül

                        - előfizetéssel a szerkesztőség címén

 

Egy-egy lapszám ára az újságárusoknál: 1.000- Ft (2023. január 1-től 1.200,- Ft)

Egy-egy lapszám ára előfizetéssel, adott címre kipostázva: 1.100,- Ft (ez éves szinten 1.200 Ft megtakarítást jelent az olvasóknak)